Panimo

Waahto Breweryn oluissa on soundia kuin Savonlinnan kesässä. Ainutlaatuinen aromien skaalamme ulottuu rouheasti rokkaavasta samettiseen sinfoniaan.

Tervetuloa maistamaan käsityöläisyyden helmiä, tutustumaan toimintaamme panimokierroksella ja nappaamaan tuliaiset mukaan Panimoshopistamme. Huomaat varmasti, että ei vanhassa mielisairaalassa pantu olut ole lainkaan hullumpaa – itse asiassa se saattaa tehdä jopa höpöä. Mitä itse olet mielipuolta?

Ensin on idea

Idea on myös oluen alkuunpaneva voima. Ajatus makumaailmasta, tuoksusta ja väristä syntyy ja siltä pohjalta alkaa olutmestari Jari Kouvalaisen työ. Idean matka olueksi vaatii usein koekeiton jos toisenkin. Prosessiin pitää varata aikaa sillä parhaat maut ottavat aikansa.

Olut pannaan käsityönä

Oluidemme tärkein raaka-aine on Saimaan puhdas ja pehmeä vesi. Käytämme oluissamme laadukkaita humalia, maltaita ja hiivoja. Koko valmistusprosessi on käsityötä aina vierteen valmistuksesta käymisprosessiin. Olutmestari valvoo prosessia ja vastaa laadusta.

Pulloissa maailmalle mainetta niittämään

Valmis olut pullotetaan vihreisiin lasipulloihin ja etiketit liimataan paikoilleen. Käsistämme lähtee maailmalle keskimäärin xx pulloa vuodessa. Toisinaan saamme työstämme tunnustuksia. Olemme menestyksestämme erityisen ylpeitä.

Vuonna 2019 Waahto Brewery voitti kansainvälisesti arvostetussa Suomen Paras Olut kilpailussa hopeaa kahdella tuotteella. Palkitut tuotteet olivat Red Ale 5,4% ja Kahvi Stout 7,4%. Kahvi Stout sijoittui myös hopeasijalle London Beer Competitionista.