Panimo

Waahto Breweryn oluissa on soundia kuin Savonlinnan kesässä. Ainutlaatuinen aromien skaalamme ulottuu rouheasti rokkaavasta samettiseen sinfoniaan.

Tervetuloa maistamaan käsityöläisyyden helmiä, tutustumaan toimintaamme panimokierroksella ja nappaamaan tuliaiset mukaan Panimoshopistamme. Huomaat varmasti, että ei vanhassa mielisairaalassa pantu olut ole lainkaan hullumpaa – itse asiassa se saattaa tehdä jopa höpöä. Mitä itse olet mielipuolta?

Ensin on idea

Idea on myös oluen alkuunpaneva voima. Ensin syntyy ajatus makumaailmasta, tuoksusta ja väristä ja siltä pohjalta alkaa olutmestareiden Jari Korhosen ja Jari Kouvalaisen työt. Idean matka olueksi vaatii usein koekeiton jos toisenkin. Prosessiin pitää varata aikaa sillä parhaat maut ottavat aikansa.

Olut pannaan käsityönä

Oluidemme tärkein raaka-aine on Saimaan puhdas ja pehmeä vesi. Käytämme oluissamme laadukkaita humalia, maltaita ja hiivoja. Koko valmistusprosessi on käsityötä aina vierteen valmistuksesta käymisprosessiin. Olutmestari valvoo prosessia ja vastaa laadusta.

Pulloissa maailmalle mainetta niittämään

Valmis olut pullotetaan vihreisiin lasipulloihin ja etiketit liimataan paikoilleen. Käsistämme lähtee maailmalle keskimäärin lähes 110 000 pulloa vuodessa! Hanakegejä myydään ravintola-asiakkaille keskimäärin noin 700kpl.

Toisinaan saamme työstämme tunnustuksia. Olemme menestyksestämme erityisen ylpeitä. Vuonna 2019 Waahto Brewery voitti kansainvälisesti arvostetussa Suomen Paras Olut kilpailussa hopeaa kahdella tuotteella. Palkitut tuotteet olivat Red Ale 5,4% ja Kahvi Stout 7,4%. Kahvi Stout sijoittui myös hopeasijalle London Beer Competitionista.

Waahto Breweryn Kahvi Stout sai jälleen uuden mitalin kun se sijoittui omassa kategoriassaan kolmanneksi Suomen Paras Olut kilpailussa vuonna 2021.